Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Minisymposium Duivensport 2.0

Zaterdag 20 januari hebben de besturen van afdeling 10 en 11 in M.F.C. De Wier in Ureterp, samen met een aantal commissieleden van beide afdelingen meegedaan aan een minisymposium.

 

Het symposium  is georganiseerd door afd. Friesland ’96. Een belangrijke reden hiervoor is dat afdeling 10 en 11 de intentie hebben uitgesproken meer met elkaar samen te werken op gebied van vervoer en het samenstellen van de vliegprogramma’s. Daarom is op deze dag ook in wisselende samenstelling met elkaar gesproken en gediscussieerd.

Dr. Albert Winkel van de W.O.W.D. was de expert die een presentatie hield over de kwaliteit van onze duivencontainers, de luchtverversing en het op de juiste transporteren van postduiven.

Een onderliggende reden is ook dat de duivensport steeds meer aandacht krijgt van de politiek en dierenwelzijnsorganisaties.

Daarbij leiden misverstanden, als gevolg van aannames (van leden), vaak tot negatieve beeldvorming. Deze combinatie van aandacht en negatieve beeldvorming is schadelijk voor onze duivensport.

Wij, als duivensportorganisatie, beogen voor nu en in de toekomst, de duivensport op een diervriendelijke manier te bedrijven.

Hiervoor is het noodzakelijk dat we op een verantwoorde en transparante manier onze zaken organiseren en vastleggen. En van daaruit herleidbaar handelen. Intern en extern.

Dit geldt met name voor het totale traject van inkorven, vervoer, tot en met de lossingen.

Door met elkaar de aanwezige expertise te bundelen, kunnen we onze prachtige duivensport toekomstbestendig maken.

De uiteindelijke doelstelling is een kwaliteitshandboek te maken waarin in processen over convoyage en lossingen goed beschreven staan en daar ook naar te handelen.

Hierbij plaatsen we het programma van het minisymposium, de begeleidende PowerPoint en de opdrachten en stellingen waarover gediscussieerd is.

Minisymposium-kort-20-01-18-Compatibiliteitsmodus.pdf     

Kwaliteitshandboek-met-stellingen.pdf        

De uitkomsten van deze dag worden door onze secretaris Wim Konter en tweede secretaris Jelle Zwart uitgewerkt en zullen dan op de site geplaatst worden.

SJK

Programma

Duivensport 2.0

13:00 uur.

Inloop en ontvangst en symposiumleider Simon Kuipers  

13:15 uur.

Presentatie van W.O.W.D. lid Dr. Albert Winkel met als thema: Duivensport 2.0

rsz albert winkel

Albert geeft een presentatie over verantwoord vervoer en lossen van postduiven. Dit op basis van de resultaten van diverse wetenschappelijke studies en onderzoeken op gebied van de postduivensport.

rsz zaal

14:30 uur.

Workshops.

A.d.h.v. een aantal stellingen gaan we onderzoeken wat voor consequenties dit heeft voor de duivensport in Noord-Nederland.

16:30 uur.

Opbrengst.

Door terug te koppelen aan de groep worden de resultaten en bevindingen gedeeld.

De uitkomst kan een opmaat zijn voor een kwaliteitshandboek.

17:00 uur.

Einde.