Kalender

'Slanke duifjes' als dikke maatjes

Postduivenclub steunt voetbalteam STEENWIJKERWOLD

Een bijzondere band hebben ze, de junioren van SV Steenwijkerwold en postduivenvereniging De Doorzetters. Winnen doen de voetballers nooit, maar ze lopen er nu wel knap bij.

DON VAN DER VEEN

,,Het is de schuld van Remco", zo wordt er vrolijk geroepen. De voetbaltrainer van het juniorenteam Onder 19-2 van sv Steenwijkerwold hoort het lachend aan. De junioren van de rood-zwarten zijn dit seizoen nog puntloos, maar chagrijnig worden ze daar niet van. ,,We spelen al jaren samen, want we zijn echte vrienden. We winnen nooit veel, dit seizoen nog helemaal niks", zo wordt er opgemerkt.

,,Een mooi stel jongens. Bikkels zijn het, echte doorzetters", zo merkt Jannes Mulder op. Hij is voorzitter van postduivenvereniging De Doorzetters. ,,Ze trainen knetterhard, maar winnen nooit. Een beetje sneu. Naast voetbal doen ze ook veel vrijwilligerswerk voor de club. Zo helpen ze mee bij het maandelijkse papier inzamelen."

Een deel van de opbrengst van de recentelijk gehouden mannenbingo in Willemsoord ging naar de duivenmelkers. ,,Een mooi gebaar. We hebben als postduivenvereniging een eigen gebouw. Pure zelfwerkzaamheid. Gas water en licht betalen we ook zelf, want we krijgen van niemand een cent. Onze veertig leden betalen 35 euro per jaar. Dan zal duidelijk zijn dat het hier geen rijkdom is."

Binnen de duivenmelkersclub ontstond een leuk idee. ,,De jongens komen hier wel eens wat drinken op zaterdag, en dan komen de verhalen los. Tja, ze hebben weer verloren. Om ze een hart onder de riem te steken hebben we presentatiepolo's voor ze gekocht, met A2 op de borst en postduivenvereniging De Doorzetters op de rug. Want doorzetters zijn het wel, ze geven niet op en proberen het iedere week weer."

Uit alles blijkt dat de voetballers en duivenmelkers dikke maatjes zijn. Er is zelfs een gezamenlijke competitie. ,,Elke liefhebber is gekoppeld aan een voetballer van A2. Na de uitslag van een vlucht krijgt iedereen punten. Aan het einde van de rit rolt daar een uitslag uit met een winnend koppel, een duivenmelker met een voetballer."

Bron: de Stentor, editie Kop van Overijssel