Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kerstmis in lente sfeer

In deze periode maken we meestal de globale planning voor het seizoen 2016. Bij het vastleggen van de vergaderagenda krijg ik meestal te horen van akkoord, mits er geen Elfstedentocht is. Een mooie traditie die we bijna zouden vergeten met deze lente achtige temperaturen.

Ik heb me zelfs afgevraagd of we dit kerstweekeinde de eerste vluchten van het seizoen 2016 niet moeten organiseren. De temperaturen zijn dusdanig dat we er in de maanden april en mei jaloers op zouden zijn.

In ieder geval is dit voor de vroege kweekvogels ideaal en daardoor kan het seizoen 2016 voor ons duivenmelkers niet beter beginnen. Het seizoen 2015 is voor de meeste van onze leden uitgedraaid op het redelijk overhouden van de jonge duiven. Ik merk ieder geval bij de leden in onze afdeling daardoor optimisme voor het komende seizoen. Een groot compliment voor de lossingscommissie is hierbij wel eens op zijn plaats.

Op het einde van het seizoen maken we de balans op en beginnen we weer met een nieuwe start. Onze afdeling mag zich verheugen met een zeer minimale afname van het ledenaantal. Laten we hopen dat we deze trend op de een of andere manier kunnen vasthouden, want in veel opzichte is het mooi als we een zeer geleidelijke afname in ledenaantal kunnen creëren zodat we deze hele mooie hobby op een kwalitatief goede manier kunnen overdragen aan mijn generatie en die daarna.

Voor oudjaarsavond gaat het bestuur van Friesland’96 u verblijden met een conceptagenda voor de extra ALV op zaterdag 6 februari 2016. Het concept vliegprogramma zal daaraan gekoppeld zijn. Het evaluatierapport van de samenspelcommissie zal in de week van 11 januari openbaar gemaakt worden.

Als u nog verenigingsvoorstellen wilt indienen voor deze extra ALV, dan kan dat tot 10 januari, zodat we deze tijdig van een preadvies kunnen voorzien.

Ondanks dat wij als afdeling steeds aan het vernieuwen zijn, kunnen we met enige blijdschap melden dat de we met ons vervoer bij de huidige vervoerder blijven. De samenwerking me de Fa. Vlasman wordt voortgezet in 2016. In een sfeer die bij deze samenwerking past zijn we er voor beide partijen goed uitgekomen.

De PR-cie en Jannes Mulder zijn heel ver onderweg met de plannen om onze containers te voorzien van promotiemateriaal voor de duivensport, met de aanvulling van sponsorafbeeldingen.

Ik wens u hele goede kerstdagen en fijne jaarwisseling toe, in de hoop u in 2016 weer te ontmoeten.

Met sportgroeten, Simon Zeeman (voorzitter Afdeling Friesland’96)