Kalender

Oude duiven op de jonge duivenvluchten

Net als voorgaande jaren mogen er ook dit jaar weer oude duiven mee met de jonge duivenvluchten. Aangezien vrachtduiven zijn afgeschaft, moeten deze duiven in concours staan en dus over de inkorfantenne. Uiteraard niet in hetzelfde concours als de jonge duiven. Daarom is er in overleg met Compuclub besloten om voor de oude duiven de vluchtcodes X29 t/m X35 toe te voegen. Zie aanvulling vervoersschema2017.pdf

Dus komende week dienen er dan op de vlucht Gennep (Als er in de vereniging oude duiven worden ingekorfd) twee bestanden ingezonden te worden naar Compuclub. Een bestand met vluchtcode J29 met alle jonge duiven en een bestand met vluchtcode X29 voor alle oude duiven. Dit kan door ze apart van elkaar in te korven, wat voor de meeste verenigingen als de makkelijkste wijze wordt gezien, maar alles kan ook doorelkaar worden ingekorfd en dan softwarematig door het splitsen van de bestanden in Winver. 

Van de oude duiven zullen ook digitale uitslagen worden opgemaakt. Ze tellen echter voor geen enkel kampioenschap. De vrachtkosten + rekengeld zijn gelijk aan de jonge duiven. Oude doffers gescheiden inkorven. Oude duivinnen kunnen tussen de jonge. Maximaal 2 restmanden per vereniging. De oude gaan dan ook gelijktijdig los met de jongen.

We denken zo in een behoefte te voorzien en wensen iedereen alvast veel succes met de jonge en/of oude duiven.

Namens het bestuur,

Hylke van Dijk