Kalender

Opleervluchten

Beste leden van afdeling Friesland ’96,


Al geruime tijd houdt de “nieuwe” richtlijn van het NPO omtrent invliegduiven ons bezig. Wij als bestuur van afdeling Friesland ’96 denken een prima oplossing te hebben gevonden om duiven wel officieel te laten registreren en niet in het concours te laten deelnemen. Ons belangrijkste argument is om concoursvervalsing tegen te gaan. Immers in gebieden waar veel meerdaagse fondspelers wonen ontstaat een erg vertekend beeld op de uitslagen en bij het verdelen van de kampioenschappen. Naast diverse andere argumenten, wilden we dit fenomeen beslist voorkomen.


Het bestuur NPO heeft daar in een brief naar de leden op gereageerd. Het niet voldoen aan het besluit van de NPO ledenraad heeft gevolgen voor degene die de overtreding begaat.

Wij als bestuur van afdeling Friesland ’96 willen, in belang van alle leden, deze discussie niet op de spits drijven. Daar is niemand bij gebaat. Wij committeren ons daarom aan het besluit van de NPO Ledenraad.


Dit houdt in, dat gedurende het vliegseizoen van 8 april 2017 tot en met 27 september 2017,  in de wagens alleen aan de wedvlucht deelnemende duiven mogen bevinden.  Dus alle aanwezige duiven moeten in concours staan.


De richtlijn van het NPO-bestuur is met name vervelend voor een groep meerdaagse fondspelers. Wat wel een mogelijkheid kan zijn, is alle duiven van deze spelers over de antenne te halen voor de reguliere vlucht. Nadat alle duiven zijn ingemand slaan deze liefhebbers hun klok direct af. Die kunnen naar huis met de klok en zien op training de resultaten.


SJK