Update Algemene Ledenvergadering Afdeling 11 Friesland ‘96

Datum:            17 november 2023

Locatie:           Hof van de Koning, Heerenveen

Tijd:                 19:30-22:00 u

Agenda

  1. Opening
  2. Appél der kiesmannen
  3. Ingekomen stukken en mededelingen
  4. Notulen ALV 17 maart 2023 en BALV 4 februari 2023 
  5. Vervoer: evaluatie 2023 en stand van zaken aanpassingen vervoer seizoen 2024
    Toelichting ter vergadering van de evaluatie en stand van zaken aanpassingen vervoer, de gemaakte kosten en de planning voor seizoen 2024
  6. Bestuursvoorstellen (zie onder deze agenda)
  7. Ledenraad NPO (zie wekelijks in ODH)
  8. Bespreken verenigingsvoorstellen Update
  9. Verkiezing kascommissie.
  10. Verkiezingen afdelingsbestuur. Bestuur stelt voor om Paulus van Veen te benoemen als bestuurslid. Meer (tegen)kandidaten kunnen nog ingediend worden tot 1 november 2023 bij de secretaris van de afdeling Friesland ’96 (secretaris@friesland96.nl).

Toelichting motivatie Paulus van Veen, zie onder

11. Rondvraag
12. Sluiting.

Voorstellen en bespreekpunten bestuur

  • Voorstel en proces Rayon-indeling Friesland’96

Zoals afgesproken op de BALV begin dit jaar, zullen we met een voorstel komen voor een indeling die zal tellen voor het afdelingsspel. We hebben dhr. A. Coolen bereid gevonden om daarvoor een voorstel te maken. Hij schrijft al decennia over de analyses die hij van vluchten maakt en is ook door meerdere verenigingen voorgesteld om bij een nieuw voorstel te betrekken. Het voorstel wat hij gemaakt heeft willen we graag eerst aan een groep van 12 liefhebbers (2 uit elk rayon in het voorstel) voorleggen. Verschillende verenigingen hebben leden voorgedragen. Zij worden uitgenodigd om de voorgestelde indeling van Dhr. Coolen te bespreken (documenten worden hen toegezonden). Na dit overleg plaatsen we de stukken ook op de site om die te bespreken in deze ALV. Ook behandelen we dan de reacties uit het overleg over de indeling. Als er uit de vergadering reden voor aanpassing is wordt die inbreng in de winter verwerkt en uiterlijk in de voorjaarsvergadering van 2024 nemen we dan de nieuwe indeling aan.              

  • Bespreking Vervoersprogramma 2024 
    Vaststelling is in de voorjaarsvergadering, eerst doen we onze inbreng bij de Ledenraad. Pas als die een vliegprogramma vaststelt kunnen we dat van onze afdeling vaststellen.

Verkiezingen afdelingsbestuur

Op voordracht van PV Ijsselmeervliegers stellen we voor Paulus van Veen uit Urk te benoemen als bestuurslid.

Korte introductie van Paulus:

Mijn naam is Paulus van Veen, 23 jaar (11-11-1999), geboren en getogen op Urk en inmiddels al een jaar of 14 betrokken bij de duivensport. Van een hobbymatige speler inmiddels uitgegroeid tot een van de meest fanatieke leden binnen de vereniging, althans, zo omschrijven de andere leden mij. Ik mag graag aanwezig zijn bij het verenigingswerk en draag van harte mijn steentje bij aan het voortbestaan van de duivensport. Gezien de ontwikkelingen (met name het afnemen van het ledenaantal) heb ik mede daardoor besloten mij op te geven voor de vacature. Wat zijn mijn kwaliteiten:

- Oplossingsgericht

- Enthousiast, altijd wel in voor een uitdaging

- Sociaal (hou van gezelligheid)

- Accuraat als het gaat om bepaalde procedures te volgen (in het dagelijks leven werkzaam op een uitzendbureau waar ik allerhande werkzaamheden uitvoer, zoals het inroosteren van personeel, zorgen dat zowel klant als werknemer tevreden zijn. Oftewel: Als ik dit in afdelingsverband zou betrekken: Ik zou graag die verbindende factor willen zijn, waarbij er een open en transparante bestuurscultuur ontstaat of wordt voortgezet. Betreft de functie waarvoor ik mij eventueel beschikbaar stel, echt een voorkeur heb ik niet, behalve dan dat ik liever geen functie als penningmeester vervul.

 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.