Gisteravond vond de Algemene Ledenvergadering plaats in Ureterp. Er was een hoge opkomst, 65 kiesmannen zorgden voor een volle zaal.
De notulen, het financieel verslag en de begroting werden vastgesteld en het bestuur werd decharge verleend voor het financieel beleid.
De kampioenschappen werden voor 2024 vastgesteld conform het voorstel van bestuur.

Vliegprogramma
Na een toelichting over losplaatsen en inbreng van de vervoerscommissie over rijtijden voor een vrijdaginkorving voor de eerste midfondvluchten kwam het programma aan bod.
Het vervoersprogramma werd uitgebreid bediscussieerd naar aanleiding van het onofficiële voorstel van IWB voor vlieglijnen.
De besturen van 10&11 hebben op 24 december een vervoersprogramma gepubliceerd, nadat er nog geen vlieglijnen-voorstel was van de NPO.
Op 4 januari was er wel een voorstel, waarover beide afdelingen nog hebben afgestemd met bestuur NPO en IWB, aangezien dit niet aansloot bij het voorgestelde vervoersprogramma.
Na deze afstemming is het vervoersprogramma ingestuurd (dit moest voor 15 februari) en is goedgekeurd door bestuur NPO. Ook zijn er veel gezamenlijke vluchten afgestemd met afdeling 10.
Heerenveen e.o. had een alternatief programma voorgesteld waarbij de meeste losplaatsen voor Vitesse en midfond westelijker waren gekozen. Ondanks de inhoudelijke discussie en bezwaren
vanuit het bestuur, werd uiteindelijk dit voorstel in stemming gebracht.
Tijdens de eerste stemronde staakten de stemmen (32 voor, 32 tegen, 1 onthouding).
De noodzakelijke herstemming leverde een nieuwe uitslag op van 37 voor en 28 tegen. Daarmee werd het voorstel van Heerenveen e.o. aangenomen.
Bestuur gaat bekijken welke losplaatsen in aanmerking komen om te vervangen door een station wat westelijker ligt. Dat moet dan opnieuw worden voorgelegd aan bestuur NPO voor goedkeuring.

Ophaalroutes en inkorven in eigen vereniging
Er kwam een goede discussie en inbreng over het belang dat we oog houden voor de ‘ man met de kleine beurs’, een onderwerp wat te weinig aan de orde komt.
Zowel voor als tegen het voorstel van bestuur werd het nodige ingebracht. Er was wel steun om te stimuleren dat meer verenigingen aanvoeren, zolang het niet meteen verplicht wordt.

Voorstel indeling ACG’s voor de afdelingskampioenschappen
Ook hier een uitvoerige discussie, met veel inbreng van de verschillende verenigingen. In de vergadering werd het voorstel ingebracht om voor de drie opties die er nu zijn.
Eerst werd het bestuursvoorstel in stemming gebracht: de door Coolen voorgestelde indeling werd afgewezen. Dat gold ook voor de NK-indeling. Tegen beide indelingen stemden 44 kiesmannen en 21 waren voor.
Dat betekent dat in 2024 dezelfde indeling gehanteerd wordt als de afgelopen jaren.

Bestuur

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.