Concept voorstel nieuwe (geografische) indeling van de vlieggebieden

De Sectie Dagfond heeft van de ALV NPO in november 2018 de opdracht gekregen om een voorstel te maken tot herindeling van de vlieggebieden.

Dit heeft gevolgen voor de leden van afdeling Friesland ‘96. Mocht dit concept voorstel worden aangenomen, dan wordt Nederland in 10 secties verdeeld, met als gevolg dat de leden van afdeling Friesland ’96 in 3 verschillende vlieggebieden/secties (3a - 4a - 5a) worden ingedeeld.

Men gaat uit van het principe die bij de NU gebruikt wordt met zone indelingen. Het verschil tussen de kortste en langste afstand binnen 1 vlieggebied bedraagt maximaal 50 km. Nederland wordt in de lengte in tweeën gedeeld en daarvoor is gekozen de zuidwest vlieglijn van Roodeschool naar Bergerac. Zo krijg je 10 vlieggebieden of sectoren.

De Samenspelcommissie heeft met de GIS-tool een indeling gemaakt van onze afdeling met de verdeling van de nieuwe vlieggebieden en eventuele consequenties. Dit met dank aan Jelle Posthumus!

Hier wordt zaterdag 5 oktober tijdens de Sectie Ledenraadvergaring in Papendal over gesproken en het is belangrijk om je hier als betrokken lid te laten horen.

Als bestuur zullen we ook tijdens het regio overleg ruim tijd aan deze herindeling van de vlieggebieden besteden.

Het bestuur

  1. Kaart van Nederland met het concept voorstel herindeling vlieggebieden:
  2. Begeleidende tekst van de Sectie Dagfond:
  3. Kaart met verenigingen van afdeling Friesland ’96 en in welk vlieggebied men valt.
  4. Kaart met welke leden van onze afdeling Friesland ’96 in welk vlieggebied men valt.

 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.