Vanmiddag kondigde bestuur NPO aan dat de dagfondvlucht E22 op basis van het IWB-advies (code rood) is afgelast.
De communicatie van de NPO stond al direct op de website waardoor we als afdelingen voor een 'voldongen feit' geplaatst waren.
Toch hebben we vanmiddag als voorzitters nog geprobeerd om dit besluit terug te laten draaien. Waarom?
Wij vinden dit besluit te voorbarig en is volgens ons in strijd met het Protocol Lossingen zoals dat in de voorjaarsledenraad is aangenomen.
Volgens ons had het IWB zich net als de afgelopen weken bij een advies moeten houden en geen code rood af te geven. Hierdoor is de bevoegdheid van de afdelingen teveel beperkt.
Wij snappen ook dat het lastig zou worden om een dagfondvlucht te vervliegen dit weekend, maar het besluit om wel of niet in te korven en te lossen had volgens ons bij de afdelingen moeten blijven.
Als voorzitters van 10&11 hebben we vanmiddag om 16u in een telefonisch onderhoud met de secretaris van de NPO nog geprobeerd om het besluit terug te laten draaien. We werden het niet met elkaar eens.
Omdat het inmiddels 17 u is geweest vinden we het nu te laat om vanavond alsnog in te korven voor de dagfondvlucht.
Het is ons wel duidelijk geworden dat er aanpassingen in het Protocol Lossingen gedaan moeten worden. We zullen voor de najaarsvergadering hiervoor een voorstel indienen.

bijlage: rapport Zimoa

Rene Dalmolen 
Wiebren van Stralen

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.