Op 10 oktober heeft het bestuur samen met de convoyeurs, vervoerscommissie en lossingscommisie het afgelopen seizoen geëvalueerd. Het samen werken in de organisatie van onze vluchten is natuurlijk mensenwerk, allemaal vrijwilligers, wat natuurlijk niet altijd zonder problemen verloopt. In de onderlinge communicatie was er regelmatig sprake van onbegrip. Enkele convoyeurs respecteerden de besluiten van de Algemene Ledenvergadering niet en kwamen die onvoldoende na.

Hierdoor is onnodig veel frustratie ontstaan en daarom hebben we als bestuur een aantal besluiten moeten nemen. Deze besluiten zijn:

·       Jente van ’t Land en Sietse Fokkinga worden niet meer ingezet als convoyeurs.

·       Er worden nog eens 2 duivenwagens voorzien van een automatisch lossysteem. Voor ieder konvooi gaat er tenminste 1 hoofdconvoyeur mee. Voor het vervoersschema voor volgend jaar worden een aantal aanvullende maatregelen genomen, die we toelichten op de ALV.

·       Vanuit onze afdeling zullen we de evaluatiepunten van de lossingscommissie over het functioneren van het IWB inbrengen bij de Ledenraad NPO.

·       Voor seizoen 2024 zal het bestuur voorstellen doen aan de ALV voor strenger toezicht op aanvullen/bijladen van restmanden, opgave van het aantal duiven en investeren in het overladen.

De manier van (samen)werken voor vervoer, lossingen en convoyage heeft jarenlang goed gefunctioneerd. Na een incident in het begin van het seizoen met de convoyeurs hebben we als bestuur de vertrouwenspersoon ingeschakeldKort samengevat adviseerde die om:

- met elkaar goed te bespreken wat de rollen en taken zijn. Vooraf en achteraf.

- als er zaken niet goed gaan, elkaar daarop aanspreken. 

- niet op de man maar op de bal te spelen

- als de situatie niet verbetert moet er iemand ‘met de vuist op tafel slaan’.

Dat laatste hebben we nu gedaan. We begrijpen dat dit niet voor iedereen even prettig is en dat de meningen hierover verschillen. We merken dat we daar onderling niet uitkomen en dan is het aan het bestuur om keuzes te maken. Iedereen die zich inzet voor het vervoeren en lossen van onze duiven doet dat met de beste bedoelingen. Daarom willen we Jente en Sietse uiteraard wel heel erg bedanken voor de jarenlange inzet en verzorging van onze duiven.

Het bestuur 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.