Onze afdeling heeft afgelopen week ervoor gekozen om op vrijdag en maandag te gaan lossen. Dit vanwege de slechte weersvooruitzichten voor de zaterdag en de zondag. Een uitzonderlijke situatie. De natourvlucht werd op donderdag ingekorfd en gelost op vrijdag. Het jonge duiven concours werd op zaterdagmiddag ingekorfd en de lossing werd op maandag gepland. Beide dagen was het prima vliegweer voor de duiven.

Dat alles werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet en flexibiliteit van de vervoerder. Daarom is ons bestuurslid Theo Boelens dinsdag op bezoek geweest bij Joop Vlasman. Die was met z’n vrouw en oomzegger druk bezig met het schoonspuiten van de containers en het laden van de lege manden in de containers van de verschillende ophaalroutes. Vaak heeft men geen idee hoe dat gaat en hoe alles gepland wordt. Op de foto’s is te zien hoe de manden met hulp van de heftruck weer geplaatst worden in de juiste route.

Alles zag er spik en span uit: de opslag van het karton en het voer en ook de administratie was helemaal bij. We hadden maandagavond al het overzicht en de rapportage van Arlon op de mail. Geweldig. Toen een kopje koffie gedronken en de familie Vlasman namens het bestuur een bos bloemen en een vlaai overhandigd. Dit stukje waardering voor betoonde inzet en flexibiliteit werd zeer op prijs gesteld. Tot slot nog een foto gemaakt van de containers van afd. Friesland. Ze stonden keurig in het gelid en alles zag er piekfijn verzorgd uit. We kunnen trots zijn op onze vervoerder!

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.