Nu het vliegseizoen officieel ten einde is, breekt voor iedereen die niet meedoet met de najaarsklassiekers nu een rustige periode aan. 
Dat is natuurlijk niet het geval voor de bestuurders en vrijwilligers die zorgen dat we de kampioenen en prijswinnaars gaan huldigen en vergaderen. 
Ook wij als afdelingsbestuur gaan weer een drukkere periode tegemoet waarin we veranderingen en verbeteringen voor het organiseren van onze sport hoog op de agenda hebben. 
In dit bericht lees je wat er de komende tijd nog op de rol staat.
 
Algemene Ledenvergadering 17 november
We hebben de datum voor onze Algemene Ledenvergadering geprikt op 17 november a.s. om 19:30 in de Hof van de Koning in Heerenveen. 
.
 
Voorstellen van verenigingen willen we graag voor vrijdag de 13e oktober ontvangen.
Zodoende kunnen we dan ruim voor de Ledenraad van de NPO met elkaar het gesprek aan over punten die daar aan de orde zijn.
De agenda voor die Ledenraad staat elke week in Op de Hoogte. Naast deze punten zullen we ook onze eigen afdelingsonderwerpen bespreken, waarvan we de belangrijkste zijn:
 
  • Vervoer:  Begin oktober evalueren we als bestuur het afgelopen seizoen met de vervoerder, vervoerscommissie, lossingscommissie en convoyeurs. Op basis van die evaluatie zullen we als bestuur een stuk maken voor de vergadering, waarin we ook een update geven over de aanpassingen aan onze containers. Dit komt samen met het vervoersprogramma 2024 op de agenda
  • Bestuursverkiezing:  We zijn als bestuur niet compleet, dus willen we verenigingen opnieuw oproepen om kandidaten aan te melden. 
  • Samenspelindeling: Zoals afgesproken op de BALV begin dit jaar, zullen we met een voorstel komen voor een indeling die zal tellen voor het afdelingsspel. We hebben dhr. A. Coolen bereid gevonden om daarvoor een voorstel te maken. Hij schrijft al decennia over de analyses die hij van vluchten maakt en is ook door meerdere verenigingen voorgesteld om bij een nieuw voorstel te betrekken. Het voorstel wat hij gemaakt heeft willen we graag eerst aan een groep van 12 liefhebbers (2 uit elk rayon in het voorstel) voorleggen. Aan de betrokken verenigingen de vraag om leden voor te dragen, per mail naar secretaris@friesland96.nl, ook uiterlijk op 7 oktober. Op basis van de reacties van deze leden zullen we dhr. Coolen vragen om onduidelijkheden toe te lichten. De uitwerking van Coolen komt binnenkort ook beschikbaar op de site, zodat we dat inhoudelijk kunnen behandelen op de ALV. Als er reden is voor aanpassing wordt die inbreng in de winter verwerkt en uiterlijk in de voorjaarsvergadering van 2024 nemen we dan de nieuwe indeling aan.  

    Herindeling vlieggebieden
 
Ledenraad NPO op 25 november
Als er reacties zijn op het Nationale Vliegprogramma 2024 en de stukken van de Evaluatiecommissie, dan willen we die graag zo snel mogelijk, 
maar uiterlijk 7 oktober ontvangen, want op de 9e is er een voorzittersoverleg van de NPO over dit onderwerp gepland, waar we deze zaken dan vast kunnen inbrengen. 
Over de herindeling van de organisatie (afdelingen, sectoren) wordt wel gesproken, maar nog niet besloten op deze ledenraad. Dat geldt wel voor het voorgestelde vliegprogramma. 
Hier zijn de stukken daarover te bekijken:
 
Concept Vliegprogramma 2024
 
 
Onderbouwing Vliegprogramma
 
 
Lees deze stukken goed en bespreek ze in de vereniging, zodat we de inbreng mee kunnen nemen naar Wijchen. 
 
Het bestuur
 
 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.