I.v.m. de verwachte hitte voor het weekend zijn er een aantal maatregelen genomen.

Gezien de uitzonderlijk situatie is er, na de ontvangen input van de afdelingen, besloten om alle jonge duiven vluchten te annuleren. De afdelingen kunnen op zondag en woensdag in België en op dinsdag in Nederland trainingsvluchten voor jonge duiven organiseren.

Voor de oude duiven is de inkorfdag verplaatst naar de vrijdag. De afdelingen hebben een lossingsstation gekozen wat met een nacht goed bereikbaar is en wel zodanig dat, de duiven voldoende rust hebben op de losplaats, de juiste verzorging kunnen krijgen, en hopelijk zo vroeg mogelijk los kunnen.

In deze uitzonderlijke situatie is besloten om alle vluchten mee te laten tellen voor het nationaal midfond kampioenschap, ongeacht het aantal kilometers. Let wel dit geld alleen voor deze uitzonderlijke situatie en is hiermee geen regel geworden voor de toekomst.

Ook zijn er een aantal afdelingen die afwijken van de vlieglijn. Ook dit is eenmalig gezien de situatie. Getracht zal worden zaterdag zo vroeg mogelijk te lossen en kruislossingen te voorkomen. 

Bestuur NPO.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.