Zoals bekend hebben we als bestuur vorige week besloten de laatste vlucht voor de jonge duiven te schrappen. Dit nadat er op de losplaats een onbekend aantal duiven te vroeg loskwamen.

Het was een uitzonderlijke situatie waar we als bestuur mee geconfronteerd werden en achteraf vinden we dat we sneller en beter hadden moeten handelen en communiceren. We hebben afgelopen week met een delegatie van het bestuur gesproken met de beide verenigingen uit Harkema en Zwaagwesteinde, want het ging over hun duiven. Dit was een open en constructief gesprek waarvan we een aantal zaken meenemen voor het evalueren van het vliegseizoen voor onze organisatie.

Voor de volledigheid geven we nog wat extra informatie over de afhandeling van deze vlucht en de gevolgen voor de kampioenschappen:

  • Op basis van Artikel 23, lid 5 van het Wedvluchtreglement NPO hebben we de vlucht geannuleerd.
  • F36 telt niet mee voor de afdeling en daarom wordt er ook geen afdelingsuitslag gemaakt. Eveneens is er geen uitslag voor de gezamenlijke vlucht met afdeling 10.
  • Omdat er 7 vluchten overblijven is er voor het berekenen van de kampioenschappen jonge duiven voor de afdeling 1 aftrekvlucht.
  • Ook de jeugduitslag van de afdeling vervalt en de bijbehorende prijzen.
  • Het samenspel waarin 0205 en 0218 zijn ingedeeld krijgt ook geen uitslag.
  • Dat geldt ook voor het vlieggebied, daarvoor telt deze vlucht niet voor de nationale kampioenschappen.
  • Voor de overige vlieggebieden, samenspelen, rayons, verenigingen en prijzenclubs geldt dat er wel een uitslag gemaakt kan worden voor dat niveau, zolang er geen leden van 0205 of 0218 in dat spelverband zitten.

We hebben Compuclub verzocht de uitslagen en standen te maken die horen bij dit besluit en wat niet klopt te verwijderen.

Het bestuur

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.