We hadden opnieuw een ledenvergadering ‘in corona-stijl’. Dat was voor sommige verenigingen/leden nog wat verwarrend, die waren op zoek naar een online link om de vergadering te volgen. Die was er dus niet, er is een mail met stemformulier gestuurd naar de verenigingen en die moet 14 maart uiterlijk weer binnen zijn bij onze secretaris om mee te tellen. 
Zoals we vanaf 23 januari als bestuur aangaven hebben we opnieuw voor een aangepaste vergadering gekozen, omdat we niet kunnen bespreken en discussiëren zoals we dat gewend zijn. Alleen besluiten die we als bestuur niet alleen kunnen nemen en die wel nodig zijn om komend seizoen te kunnen vliegen hebben we geagendeerd. Dat was in het najaar van 2020 al zo en nu dus weer. Toen hebben we het ondermeer het vervoersprogramma vastgesteld. Deze vergadering wordt na stemming het aangewezen kampioenschap vastgesteld op 2 vd 3, of als het verworpen wordt het systeem zoals we het hadden. Daarnaast hebben we de financiële stukken geplaatst zodat verenigingen daar vragen over kunnen stellen. Nadat de kascommissie ook een controle heeft kunnen doen zullen we die dan als bestuur vaststellen. Notulen worden door bestuur vastgesteld, eventuele vragen of correcties daarop zullen we ook verwerken. Dit alles is mogelijk door de corona-spoedwet, die het mogelijk maakt besluiten te nemen terwijl je als vereniging niet kunt vergaderen. 
Verder vliegen we in seizoen 2021 volgens dezelfde uitgangspunten als afgelopen seizoen. Afhankelijk van of het vanwege corona kan, beginnen we op 2 april met de eerste africhting, waarbij protocol 1.1. gaat gelden.  
We vliegen het voorgetelde programma zoals het op de site staat: Vliegprogramma Afdeling 11: vliegprogramma 2021
Wederom willen we een flink aantal vluchten vervoeren samen met afdeling 10, en in ieder geval ook de vluchten die we op donderdag inkorven gezamenlijk lossen. Afhankelijk van de GIS-analyse kan het zijn dat we ook enkele vitessevluchten samen lossen, net als vorig jaar. Dat zullen zeker geen vluchten voor de jonge duiven zijn. Dat de vliegprogramma’s op elkaar afgestemd zijn is te zien in het vliegprogramma van  Afdeling 10: Download. Dit is ook het antwoord op de enige vraag in de rondvraag tot nu toe, afkomstig van J.J. Hoogland.
 
Wat wel digitaal is gegaan is onze kampioenenhuldiging. Degene die het gemist heeft kan het nog terugkijken via www.afd11.nl 
We plaatsen zo snel mogelijk een update van de stemming op de site en volgende week, in deel 2, zullen we ook onze inzet voor de NPO Ledenraad publiceren.
 
Het bestuur. 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.