De versie 2.0. van het protocol (link bijlage 1) is definitief vastgesteld. Dat betekent dat we als afdeling vanaf komend weekend voor het eerst weer competitie gaan houden. Dat betekent Vitesse vliegen voor de punten, op het niveau van verenigingen, samenspelen en afdeling. 
Omdat we van alle verenigingen zeer uitgebreide beschrijvingen hebben gekregen hoe versie 1.0 kan worden uitgevoerd hebben we goed in beeld wat er kan in onze afdeling en kunnen we nu dus direct van start met deze nieuwe versie. 
Een aantal verenigingen hebben aangegeven met 2 inkorftafels te willen werken. We zullen deze verenigingen dit weekend controleren om na te gaan of dat ook zo is. Alle verenigingen hebben ook de manden opgegeven vandaag, dus we weten hoeveel duiven we kunnen verwachten voor deze eerste vlucht van het seizoen. 
 
Spelregels komend weekend
  1. Het protocol versie 2.0 is nu van kracht. U moet dit als vereniging in het gebouw aanwezig hebben. Uitvoering is:
    • 1 inkorftafel zoals afgelopen weken. Alle duiven over de antenne als wedstrijdduif of invliegduif
    • 2 inkorftafels, waarvan 1 of alle 2 buiten. Het gebouw blijft gesloten voor de sporter (liefhebber). Er zijn alleen 3 functionarissen (toezichthouder, digitaal ondersteuner en uiteraard de inkorver). 
  2. Het gebouw blijft verder dicht, ook de kantine. We vallen als duivensport onder sportverenigingen en die mogen niet open.
  3. Zorg ervoor dat de liefhebbers buiten niet blijven hangen voor een praatje
  4. Bestanden insturen naar Compuclub zoals u gewend bent. Verzamelstaat naar de afdeling. 
  5. Bewaar telkens 1,5 m afstand en kom alleen inkorven als u gezond bent en niemand in uw huishouden ziekteverschijnselen of klachten heeft. Als u niet mag komen, dan ook uw duiven niet!
Een uitgebreide toelichting vindt u vanaf vrijdag in Op de Hoogte en Het Spoor. 
We vliegen zaterdag vanuit Limburg, Het is nog mogelijk dat Venlo verandert naar Weert of Sittard. 
We bespreken morgenavond als bestuur het vervolgprogramma. We hebben nu zicht op een vliegseizoen en het lijkt er intussen op dat ook België kan gaan vliegen. We zetten in op een vlotte opbouw zodat ook midfond, dagfond en marathon binnenkort mogelijk wordt. Bestuur NPO zal met een voorstel voor een landelijk programma komen voor dagfond en marathon. 
 
 
 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.